Olej rycynowy 100 ml Mohani

13,00 zł
Brutto Wysyłka w 24h

Olej rycynowy to naturalny produkt używany do wieków w kosmetyce. Znany jest ze swojego wszechstronnego działania na różne problemy skórne. Może być stosowany do pielęgnacji każdego typu skóry. Olej rycynowy korzystnie wpływa na kondycję skóry głowy i włosów. Pobudza cebulki włosowe do wzrostu i je wzmacnia, a włosy na całej długości nabłyszcza, odżywia i nawilża.

100% naturalny olej bez dodatków. Wyłącznie do użytku zewnętrznego. Odpowiedni do pielęgnacji każdego typu skóry i włosów. Wegański, nietestowany na zwierzętach.

Ilość
Ostatnie sztuki w magazynie

Olej rycynowy to naturalny produkt używany do wieków w kosmetyce. Znany jest ze swojego wszechstronnego działania na różne problemy skórne. Może być stosowany do pielęgnacji każdego typu skóry. Olej rycynowy korzystnie wpływa na kondycję skóry głowy i włosów. Pobudza cebulki włosowe do wzrostu i je wzmacnia, a włosy na całej długości nabłyszcza, odżywia i nawilża.

Stosowany na brwi i rzęsy przyciemnia je, wzmacnia i pobudza je do wzrostu. Takie zastosowanie jeszcze szczególnie polecane osobom, które mają słabe, cienkie włoski i chciałyby je zapuścić i wzmocnić. Intensywnie nawilża i uelastycznia przesuszoną skórę. Korzystnie wpływa na proces wydzielania sebum, dzięki czemu jest pomocny przy problemie nadmiernego przetłuszczania się cery. Olej rycynowy jest często wykorzystywany w mieszankach OCM, stosowanych do demakijażu przy pomocy olejków.

Można wcierać go w kruche i miękkie paznokcie, co wzmacnia i utwardza płytkę, a także sprawia, że skórki wokół paznokci są miękkie i lepiej wyglądają. Produkt polecany jest osobom, których dłonie są suche i szorstkie - niweluje nieprzyjemne uczucie ściągnięcia, redukuje suchość i zapewnia dłoniom dobry wygląd.

Komu polecany jest olej rycynowy?

  • osobom ze skórą tłustą, nadmiernie przetłuszczającą się
  • osobom z suchymi, zniszczonymi i szorstkimi dłońmi
  • osobom, które chcą zregenerować zniszczone włosy i dodać im blasku
  • osobom, które chcą wzmocnić i zapuścić gęste rzęsy lub brwi
  • osobom, które poszukują środka pobudzającego wzrost włosów

Kraj pochodzenia: Indie
Opakowanie: butelka z ciemnego szkła wyposażona w pipetę.
Objętość netto: 100 ml
 
Jak stosować?
Przed bezpośrednim użyciem na skórę zaleca się rozcieńczyć olejem bazowym (np. olejem ze słodkich migdałów czy awokado). Na problemowe miejsca skóry, np. dotknięte trądzikiem stosować punktowo, aby przyspieszyć redukcję wyprysków.

Dłonie (paznokcie), łokcie, kolana, pięty – wmasować w wymienione miejsca lekko ogrzany olejek. Na olejowaną skórę dłoni / stóp nałożyć potem rękawiczki / skarpetki. Stopy i dłonie można także moczyć w ciepłej, olejowej kąpieli.

Twarz / ciało – warto wzbogacić nim ulubiony krem do twarzy lub balsam do ciała. Polecany także jako dodatek do kąpieli (dodać kilka kropel do wody).

Na włosy – można stosować na całą długość włosów oraz na skórę głowy (wymaga zmycia szamponem). Przed nałożeniem warto lekko ogrzać olej. Można dodać także do maski, by wzmocnić jej działanie.

Brwi / rzęsy – nakładać olejek na czystą mini szczoteczkę (typu mascara) i przecierać nią włoski.

100% naturalny olej bez dodatków. Wyłącznie do użytku zewnętrznego. Odpowiedni do pielęgnacji każdego typu skóry i włosów. Wegański, nietestowany na zwierzętach.

 
Skład: Ricinus Communis Seed Oil (olej z nasion rącznika pospolitego).
Elementy kompozycji zdjęcia nie stanowią przedmiot sprzedaży.


Zobacz też artykuł o tym jak stosować olej rycynowy dla urody (otwiera się w nowym oknie)

Olej rycynowy dla urody - 6 zastosowań

Zobacz także